20TT73G Entreprenørskap
20TT73G Entreprenørskap
- Emnebeskrivelse
- FagområdeTeknologifag
- Emnekode20TT73G
- StudieprogramIndustri 5.0
- Studiepoeng5
- StudienivåFagskole, nivå 5.2
- Startsemester2023 Vår
I modulen Entreprenørskap jobber vi med grunnprinsipper og metode for å konvertere ideer til suksessfull verdiskaping. Like viktig som gode ideer er det å forstå marked og behov, bygge en god grunnmur for en virksomhet og forberede seg på å overleve vekstfasen.
-
Ideutviklingsprosessen
-
Marked og behov
-
-
Bedriftsetablering
-
Etablere firma
-
Formaliteter og forretningsjus
-
Skatt, forsikring og pensjon
-
Datterselskap og internt entreprenørskap
-
-
Forstå marked og behov
-
Internasjonalt entreprenørskap
-
Kapitalbehov. Egenkapital, investorer, lån og fundraising
-
Idé, forretningsplan, modell, mål, oppgaver og prognose
-
Presentasjon, pitching og innsalg
-
Kandidaten
-
har kjennskap til bedriftsetablering og markedsbehov
-
har oversikt over formelle krav, ressurser og nettverk for bedriftsetablering
-
har kunnskap om bakgrunn og betydning av entreprenørskap som fagområde
-
har kunnskap om risiko og risikohåndtering samt forståelse for risikovilje
-
har kunnskap om entreprenøren og entreprenørielt tankesett
-
har kunnskap om hva en bærekraftig forretningsmodell er
-
har forståelse for egne forutsetninger for entreprenørskap og virksomhetsetablering
-
kjenner til sosiale, miljømessige og økonomiske aspekter ved å etablere egen virksomhet
Kandidaten
-
kan ta i bruk metoder og verktøy for å utvikle produkter og virksomheter
-
kan utforme og presentere en bærekraftig forretningsmodell
-
kan innhente og vurdere informasjon om entreprenørskap og bedriftsetablering
-
kan utforske hvordan entreprenørskap kan bidra til å skape mer bærekraftige samfunn
Kandidaten
-
kan skille mellom ulike typer virksomheter og selskapsformer
-
kan delta i etablering av en virksomhet
-
kan anvende entreprenørielt tankesett/kompetanse i planlegging og gjennomføring i praktiske situasjoner både alene og i samarbeid med andre
-
kan bidra til organisasjonsutvikling gjennom å utøve entreprenørskap
-
kan utøve entreprenørskap i et bærekraftperspektiv
-
kan utvikle faglig nettverk og relasjoner til eksterne målgrupper
Studentene bør ha gjennomført modulen Innovasjon før denne modulen, eller dokumentere tilsvarende utdanning/realkompetanse.
Følgende arbeidskrav gjelder:
- aktiv deltakelse i opplæringen
- bidra til læring i gruppen/klassen
- aktiv deltakelse på veilednings- og evalueringsmøter
- alle obligatoriske innleveringer, prøver, fremføringer og eventuelle lab-øvelser i emnet skal være gjennomført og godkjent
Lærer i emnet fastsetter vurderingskriterier og vurderer om arbeidskravet er godkjent eller ikke.
Obligatorisk oppgave:
- En case/praktisk problemstilling relatert til det faglige i modulen er en gjennomgående oppgave, som en rød tråd gjennom hele modulen. Dette skal ende opp i en skriftlig rapport og en muntlig presentasjon av resultater fra problemstillingen.
- Problemstillingen skal forstås, hvem er kunden, hva kunden ønsker å oppnå (f.eks. stiloppgave, risikovurdering, prosjektgjennomføring m.m.).
- Drøfting, analysere og begrunne resultater, kritisk tenking og bruk av kilder
- Individuell prøve basert på fagstoff og arbeidskrav.
Arbeidskrav vurderes med godkjent/ikke godkjent eller med bokstavkarakterene A-F, der A er beste karakter. Det kreves karakteren E for bestått. Det er studentenes samlede kompetanse ved slutten av opplæringen som skal danne grunnlaget for sluttvurderingen.