20PS52H Videreforedling av frukt og bær
20PS52H Videreforedling av frukt og bær
- Emnebeskrivelse
- FagområdeLandbruksfag
- Emnekode20PS52H
- StudieprogramFrukt og bær
- Studiepoeng5
- StudienivåFagskole, nivå 5.1
- Startsemester2024 Høst
Modulen gir en innføring i muligheter for videre foredling av råvarer fra frukt og bær. Kandidaten får kunnskap om metoder og prosesser, emballering og merking, samt lover og regler som gjør produktene klare for videre salg.
- Råvarer av frukt og bær til videreforedling
- Konserverings- og foredlingsmetoder
- Emballering og merking
Råvarer av frukt og bær til videreforedling
- Aktuelle råvarer og deres egenskaper
Konserverings- og foredlingsmetoder
- Aktuelle produkter
- Ulike konserveringsmetoder og teknikker
- Aktuelle lover og regler
- Hygiene
Emballering og merking
- Aktuell emballering
- Krav til merking
Kandidaten
- har kunnskaper om råvare av frukt og bær til foredling
- har kunnskap om konserverings- og foredlingsmetoder og hvordan prosessene påvirker næringsinnhold og holdbarhet
- har kjennskap til lover og regler knyttet til foredling av frukt og bær, samt krav til merking og emballering
- har kjennskap til omsetningskanaler for salg av produkter
Kandidaten
- kan lage ulike produkter av frukt og bær ved bruk av ulike konserverings- og foredlingsmetoder
- kan gjøre produkter klare for salg / omsetning med riktig merking og emballering
Kandidaten
- har forståelse for konservering og foredling av frukt og bær, kan gjennomføre dette i henhold til lover og regler og tilby aktuelle produkter for markedet
Følgende arbeidskrav gjelder:
- aktiv deltakelse i opplæringen
- bidra til læring i gruppen/klassen
- aktiv deltakelse på veilednings- og evalueringsmøter
- alle obligatoriske innleveringer, prøver, fremføringer og eventuelle lab-øvelser i emnet skal være gjennomført og godkjent
Lærer i emnet fastsetter vurderingskriterier og vurderer om arbeidskravet er godkjent eller ikke.
www.nofima.no Aktuelle tema og artikler
www.mattilsynet.no Aktuelle tema og artikler
www.hanen.no Aktuelle tema og artikler
Konservering, hefte . Forfatter Ellen Hemmer