36AL06B Driftsledelse
36AL06B Driftsledelse
- Studiepoeng9
- EmneansvarligEdutorium Admin
- Start2021 Høst
Bærekraft, miljø og økonomistyring
Markedsføring, driftsfilosofi og forretningsplan
HMS
HACCP
Lover, forskrifter og regler
Digitale verktøy
Kandidaten …
- har kunnskap om bærekraftig drift ift. bruk av ressurser (ansatte, råvarer, økonomi, administrasjon, mm.)
- har kunnskap om sentrale økonomibegreper, enkle kalkyler og lønnsomhetsbetraktninger
- har kunnskap om budsjett, regnskap og regnskapsanalyse
- har kunnskap om aktivitetsplan for markedsføring
- har kunnskap om digital markedsføring og bruk av sosiale medier
- har kunnskap om kjøpsatferd og markedsplanlegging ift serveringsvirksomheter med hensyn til nasjonale og internasjonale trender og dietter
- har innsikt i internkontroll av HMS og matsikkerhet
- har kunnskap om begreper og verktøy knyttet til kvalitetsledelse
Kandidaten …
- kan anvende kunnskap om fagterminologi, estetikk ift. mat, lokaler, servering osv. i utvikling og formidling av serveringskonsepter
- kan anvende kunnskap om ressurser (ansatte, råvarer, økonomi, administrasjon, mm.) til å sikre bærekraft drift og økonomi i serveringsvirksomheter
- kan anvende sentrale økonomibegreper, enkle kalkyler og lønnsomhetsbetraktninger for å planlegge og sikre bærekraftig drift i serveringsvirksomheter
- kan forstå og anvende budsjett, regnskap og regnskapsanalyse i planlegging og drift av serveringsvirksomheter
- kan bruke sosiale media og annen digital markedsføring til å fremme serveringsvirksomhetens inntekter
- kan planlegge, markedsføre og drifte serveringsvirksomheter for kundegrupper ut fra nasjonale og internasjonale trender og dietter
- kan anvende lovverket omkring matsikkerhet til å sikre forsvarlig matproduksjon
- kan utøve kvalitetsledelse
Kandidaten …
- kan utøve ledelse i serveringsvirksomheter i tråd med lovverket og yrkesetiske retningslinjer slik at virksomheten drives bærekraftig både i forhold til ansatte, ressurser og økonomi.
- kan planlegge og lede effektiv markedsføring og som er i tråd med lovverket som regulerer markedsføring, slik at serveringsvirksomhetens fremstår attraktiv for gjester
Arbeidskrav
- 8 læringsnotater. Omfang 400 – 800 ord pr. notat.
- To faglige oppgaver – individuelt eller gruppe. Omfang 800 – 1200 ord.
- Tre hverandrevurderinger/vurdering av medstudenters læringsnotat
- Mappevurdering av læringsnotater og oppgaver
- Tilbakemeldinger og veiledning fra lærer og medstudenter
Sluttvurdering
- Presentasjonsmappe med læringsnotatene og oppgave
- Vurdering med karakter A-F
- Undervisning «live» på videokonferanse
- Gruppearbeid på videokonferanse i løpet av hver nettsamling
- Lesing av fagstoff på VLE og annet fagstoff
- Relevant informasjonsinnhenting på internett
- Repetisjon av opptak av undervisnings økt på VLE
- Bruk av egne praksiscase i læringsnotater og oppgaver
- Individuelt læringsnotat
- Individuell tilbakemelding og vurdering på læringsnotat
- Inngå i læringsgruppe og gi tilbakemelding og vurdering av medlemmenes læringsnotater
- Videreutvikling av egne læringsnotat
- Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021). Departementene. Handlingsplan (file:///C:/Users/Vivianml/Downloads/Nasjonalhandlingsplanforbedrekosthold(20172021)Suntkostholdm%20ltidsgledeoggodhelseforalle!,0%20(1).pdf)
- Hjertnes, Frode (2018, 3. utg.). Markedsføring, organisasjon og ledelse for LØM-emnet. Fagskoleforlaget. 400 s.
- Hjertnes, Frode og Sending, Åge (2014, 2. utg.) Økonomistyring for LØM-emnet . Fagbokforlaget. 277 s.
- Arbeidsmiljøloven og IK HMS
- Matloven og IK Mat
- Alkoholloven
- Personvernloven
- Digitale ressurser