36AL06B Driftsledelse

36AL06B Driftsledelse

    • Studiepoeng
      9
    • Emneansvarlig
      Edutorium Admin
    • Start
      2021 Høst
Emnets innhold

Bærekraft, miljø og økonomistyring

Markedsføring, driftsfilosofi og forretningsplan

HMS

HACCP

Lover, forskrifter og regler

Digitale verktøy

Læringsutbytte
Kunnskap

Kandidaten …

  • har kunnskap om bærekraftig drift ift. bruk av ressurser (ansatte, råvarer, økonomi, administrasjon, mm.)
  • har kunnskap om sentrale økonomibegreper, enkle kalkyler og lønnsomhetsbetraktninger
  • har kunnskap om budsjett, regnskap og regnskapsanalyse
  • har kunnskap om aktivitetsplan for markedsføring
  • har kunnskap om digital markedsføring og bruk av sosiale medier
  • har kunnskap om kjøpsatferd og markedsplanlegging ift serveringsvirksomheter med hensyn til nasjonale og internasjonale trender og dietter
  • har innsikt i internkontroll av HMS og matsikkerhet
  • har kunnskap om begreper og verktøy knyttet til kvalitetsledelse
Ferdigheter

Kandidaten …

  • kan anvende kunnskap om fagterminologi, estetikk ift. mat, lokaler, servering osv. i utvikling og formidling av serveringskonsepter
  • kan anvende kunnskap om ressurser (ansatte, råvarer, økonomi, administrasjon, mm.) til å sikre bærekraft drift og økonomi i serveringsvirksomheter
  • kan anvende sentrale økonomibegreper, enkle kalkyler og lønnsomhetsbetraktninger for å planlegge og sikre bærekraftig drift i serveringsvirksomheter
  • kan forstå og anvende budsjett, regnskap og regnskapsanalyse i planlegging og drift av serveringsvirksomheter
  • kan bruke sosiale media og annen digital markedsføring til å fremme serveringsvirksomhetens inntekter
  • kan planlegge, markedsføre og drifte serveringsvirksomheter for kundegrupper ut fra nasjonale og internasjonale trender og dietter
  • kan anvende lovverket omkring matsikkerhet til å sikre forsvarlig matproduksjon
  • kan utøve kvalitetsledelse
Generell kompetanse

Kandidaten …

  • kan utøve ledelse i serveringsvirksomheter i tråd med lovverket og yrkesetiske retningslinjer slik at virksomheten drives bærekraftig både i forhold til ansatte, ressurser og økonomi.
  • kan planlegge og lede effektiv markedsføring og som er i tråd med lovverket som regulerer markedsføring, slik at serveringsvirksomhetens fremstår attraktiv for gjester
Arbeidsinnsats

Arbeidskrav

  • 8 læringsnotater. Omfang 400 – 800 ord pr. notat.
  • To faglige oppgaver – individuelt eller gruppe. Omfang 800 – 1200 ord.
  • Tre hverandrevurderinger/vurdering av medstudenters læringsnotat
Vurdering
  • Mappevurdering av læringsnotater og oppgaver
  • Tilbakemeldinger og veiledning fra lærer og medstudenter

Sluttvurdering 

  • Presentasjonsmappe med læringsnotatene og oppgave
  • Vurdering med karakter A-F
     
Arbeids- og læringsaktiviteter
  • Undervisning «live» på videokonferanse
  • Gruppearbeid på videokonferanse i løpet av hver nettsamling
  • Lesing av fagstoff på VLE og annet fagstoff
  • Relevant informasjonsinnhenting på internett
  • Repetisjon av opptak av undervisnings økt på VLE
  • Bruk av egne praksiscase i læringsnotater og oppgaver
  • Individuelt læringsnotat
  • Individuell tilbakemelding og vurdering på læringsnotat
  • Inngå i læringsgruppe og gi tilbakemelding og vurdering av medlemmenes læringsnotater
  • Videreutvikling av egne læringsnotat
Pensumliste
  • Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021). Departementene. Handlingsplan (file:///C:/Users/Vivianml/Downloads/Nasjonalhandlingsplanforbedrekosthold(20172021)Suntkostholdm%20ltidsgledeoggodhelseforalle!,0%20(1).pdf)
  • Hjertnes, Frode (2018, 3. utg.). Markedsføring, organisasjon og ledelse for LØM-emnet. Fagskoleforlaget. 400 s.
  • Hjertnes, Frode og Sending, Åge (2014, 2. utg.) Økonomistyring for LØM-emnet . Fagbokforlaget. 277 s.
  • Arbeidsmiljøloven og IK HMS
  • Matloven og IK Mat
  • Alkoholloven
  • Personvernloven
  • Digitale ressurser