35TE50P Hovedprosjekt

35TE50P Hovedprosjekt

    • Studiepoeng
      10
    • Emneansvarlig
      Edutorium Admin
    • Start
      2021 Høst
Emnets innhold

Studenter velger en problemstilling basert på en eller flere tema innenfor fordypningsemnene. Problemstilling blir utarbeidet, en prosjektkontrakt leveres inn og produktet blir to presentasjoner og en rapport. Hovedprosjektet blir også grunnlaget for en muntlig eksamen. Jf. «Retningslinjer hovedprosjekt Elektro»

Læringsutbytte
Kunnskap

Studenten:

  • kan, med basis i studiet, planlegge, gjennomføre og dokumentere et problemorientert prosjekt i samarbeid med en oppdragsgiver og kjenner til kontrakter og ledelsesutfordringene knyttet til en prosjektprosess.
Ferdigheter

Studenten:

  • kan delta i teamarbeid, ta ansvar for egen læring, kommunisere og presentere prosjektarbeid.
  • skal kunne bruke prosjektarbeid som metode og kunne planlegge, styre/lede, kommunisere og presentere resultatet.
  • skal kunne gjennomføre et prosjekt på oppdrag fra bedrifter for å utvikle og dokumentere produkter, produksjonsprosesser eller tjenester.
Generell kompetanse

Studenten:

  • kan bruke erfaringer, kunnskaper, ferdigheter og holdninger i praktiskprosjektarbeid
  • kan, gjennom kreativitet og nytenkning, fordype seg i de aktuelle temaene som danner grunnlag for prosjektoppgaven og løse denne på en måte som reflekterer kunnskap om teknologi og faglig ledelse.
Arbeidsinnsats

Oppmøte

Oppmøtekrav i henhold til prosjektkontrakt og arbeidskrav.

 

Arbeidskrav

Prosjektkontrakt, underveis- og sluttpresentasjon er arbeidskrav som alle må være godkjent for å få en vurdering av hovedprosjektemnet. Jf. «Retningslinjer hovedprosjekt Elektro»

Vurderingsuttrykk for arbeidskravene er: godkjent/ikke godkjent

Vurdering

Vurderingsgrunnlag for emnekarakter

Vurderingen bygger på hovedprosjektrapporten i sin helhet og grunnlaget for karakteren er prosjektarbeidet som en prosess, jf. læringsutbytte-beskrivelsene for hovedprosjekt emne. I tillegg til det faglige innholdet, inkluderer dette en fremdriftsplan med arbeidsoppgaver, tidsestimater og milepæler. Samt kommunikasjon, samarbeid, problemløsing og rapportering.

Vurderingsuttrykk: Gradert skala med fem trinn fra A til E for bestått, og F for ikke bestått. Jf. kap. «Vurderings- og eksamensordninger»

 

Eksamen

Det er en obligatorisk individuell muntlig eksamen. Det skal være en samtale der studenten forteller og reflekterer over sine erfaringer med hovedprosjektet. I tillegg til personlige beskrivelser vil det også være fagspørsmål relatert til hovedprosjektet. Det legges vekt på studentens refleksjoner rundt de valg som er tatt i arbeidet med hovedprosjektet og spørsmål som stilles skal gi studenten anledning til å vise bredest mulig kompetanse i emnet.

 

Vurderingsuttrykk: Gradert skala med fem trinn fra A til E for bestått, og F for ikke bestått. Jf. kap. «Vurderings- og eksamensordninger»

Forkunnskapskrav

Redskap- og grunnlagsemner skal være bestått. Kunnskap fra studentenes basisfag skal komme til uttrykk.

Evaluering

Ekstern sensor ved eksamen.

Pensumliste

Faglitteratur fra tidligere emner og selvvalgt litteratur