Emne 4 - Service og samarbeid

  • Emnefakta

    • Emnekode
      MOE4
    • Studieprogram
      Matomsorg og ernæring
    • Studiepoeng
      6
    • Start
      2025 Høst

Fagområde

Helse og oppvekst

Introduksjon

4a. Service og samarbeid

4b. Kultur og etikk

 

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om profesjonell omsorg, service og brukerbehandling
  • har kunnskap om markedsføring av mattilbudet til pasienter og brukere
  • har kunnskap om brukermedvirkning som en lovfestet rettighet
  • har kunnskap om etikk, kommunikasjon, holdninger og verdier i et flerkulturelt perspektiv
  • har kunnskap om relasjonskompetanse

 

Ferdigheter

Studenten

  • kan anvende faglig kunnskap i arbeid med mat og ernæringsutfordringer hos hjemmeboende pasienter og brukere
  • kan anvende relevante faglige verktøy, materialer, teknikker og uttrykksformer i arbeid med markedsføring av mattilbudet til pasienter og brukere
  • kan finne informasjon og fagstoff som er relevant for arbeid med mat og måltider i et flerkulturelt perspektiv
  • kan kartlegge en ernæringssituasjon og identifisere faglige problemstillinger i samarbeid med hovedkjøkken/produksjonskjøkken og avdeling

 

Generell kompetanse

Studenten

  • har forståelse for etiske prinsipper og personvern i arbeidet med pasienter/brukere i helse- og omsorgstjenesten
  • har forståelse for betydningen av gode relasjoner og samarbeid mellom avdelinger og med kolleger, pasienter/brukere og pårørende
  • har forståelse for betydningen av pasientens/brukerens medvirkning og innflytelse sik at tjenestene blir tilpasset pasientens/brukerens ønsker og behov
  • har forståelse for at religiøse og kulturelle kosthensyn er nødvendig for å kunne tilrettelegge mat og måltider på en god måte for alle
  • har forståelse og respekt for mat som identitets- og kulturuttrykk, for matskikk- og tradisjon og for den enkeltes individuelle vaner og ønsker rundt måltider

 

Arbeidskrav

Mal og vurderingskriterier for arbeidskrav/avsluttende vurdering ligger på læringsplattformen.

 

Arbeidskrav og studiekrav

NavnKravKravtypeKommentar
Emneoppgave
Skriftlig
Arbeidskrav - obligatorisk

Forventet arbeidsinnsats

AktivitetVarighet
Lærerstyrt undervisning
66 Time(r)
Selvstudie
100 Time(r)

Vurderinger

EksamensformKarakterskalaGrupperingSensortype
Skriftlig eksamen
A-F
Individuell
En intern sensor
Skikkethetsvurdering
Bestått - ikke bestått

Pensum

MOE4 Emne 4 - Service og samarbeid