Modul 1: Mat og ernæring til personer med nedsatt helsetilstand

  • Emnefakta

    • Emnekode
      MEPNH
    • Studieprogram
      Mat og ernæring til personer med nedsatt helsetilstand
    • Studiepoeng
      5
    • Start
      2025 Høst

Fagområde

Helse og oppvekst

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om grunnleggende ernæringslære
  • har kunnskap om helsefremmede arbeid, forebygging og kost i forhold til ulike sykdommer og tilstander

 

Ferdigheter

Studenten

  • kan anvende sin faglige kunnskap for å imøtekomme behov og utfordringer knyttet til kosthold og ernæring i pleie- og omsorgstjenesten
  • kan anvende relevant verktøy for kartlegging av ernæringsbehov hos pasienter/brukere i pleie og omsorgstjenester

 

Generell kompetanse

Studenten

  • kan utføre arbeid innen fagfeltet ernæring som bidrar til forebygging av sykdom, helsefremgang og matglede for brukere i pleie- og omsorgstjenesten
  • har utviklet en etisk grunnholdning og forståelse for hvilke prinsipper som ligger til grunn når en arbeider ift. kost og ernæring i pleie og omsorgstjenester og som kommer til utrykk ved at arbeidet utføres faglig forsvarlig

 

Arbeidskrav

Mal og vurderingskriterier for arbeidskrav/avsluttende vurdering ligger på læringsplattformen.

 

Arbeidskrav er obligatorisk, studenten skal velge ett arbeidskrav:

Arbeidskrav og studiekrav

NavnKravKravtypeKommentar
Videopresentasjon
Presentasjon
Arbeidskrav - valgfritt
Studenten velger enten dette arbeidskravet -
Moduloppgave
Skriftlig
Arbeidskrav - valgfritt
eller dette arbeidskravet

Forventet arbeidsinnsats

AktivitetVarighet
Lærerstyrt undervisning
28 Time(r)
Selvstudie
97 Time(r)

Vurderinger

EksamensformKarakterskalaGrupperingSensortype
Muntlig eller skriftlig
A-F
Individuell
En intern sensor

Pensum

MEPNH Modul 1: Mat og ernæring til personer med nedsatt helsetilstand

Program som bruker emnet