Modul 1: Mat og ernæring til personer med nedsatt helsetilstand
Emnefakta
- EmnekodeMEPNH
- StudieprogramMat og ernæring til personer med nedsatt helsetilstand
- Studiepoeng5
- Start2025 Høst
Fagområde
Helse og oppvekst
Læringsutbytte
Kunnskap
Studenten
- har kunnskap om grunnleggende ernæringslære
- har kunnskap om helsefremmede arbeid, forebygging og kost i forhold til ulike sykdommer og tilstander
Ferdigheter
Studenten
- kan anvende sin faglige kunnskap for å imøtekomme behov og utfordringer knyttet til kosthold og ernæring i pleie- og omsorgstjenesten
- kan anvende relevant verktøy for kartlegging av ernæringsbehov hos pasienter/brukere i pleie og omsorgstjenester
Generell kompetanse
Studenten
- kan utføre arbeid innen fagfeltet ernæring som bidrar til forebygging av sykdom, helsefremgang og matglede for brukere i pleie- og omsorgstjenesten
- har utviklet en etisk grunnholdning og forståelse for hvilke prinsipper som ligger til grunn når en arbeider ift. kost og ernæring i pleie og omsorgstjenester og som kommer til utrykk ved at arbeidet utføres faglig forsvarlig
Arbeidskrav
Mal og vurderingskriterier for arbeidskrav/avsluttende vurdering ligger på læringsplattformen.
Arbeidskrav er obligatorisk, studenten skal velge ett arbeidskrav:
Arbeidskrav og studiekrav
Navn | Krav | Kravtype | Kommentar |
---|---|---|---|
Videopresentasjon | Presentasjon | Arbeidskrav - valgfritt | Studenten velger enten dette arbeidskravet - |
Moduloppgave | Skriftlig | Arbeidskrav - valgfritt | eller dette arbeidskravet |
Forventet arbeidsinnsats
Aktivitet | Varighet |
---|---|
Lærerstyrt undervisning | 28 Time(r) |
Selvstudie | 97 Time(r) |
Vurderinger
Eksamensform | Karakterskala | Gruppering | Sensortype |
---|---|---|---|
Muntlig eller skriftlig | A-F | Individuell | En intern sensor |