Emne 2: Ledelse og personal

  • Emnefakta

    • Emnekode
      LOSB2
    • Studieprogram
      Ledelse i overnattings- og serveringsbransjen
    • Studiepoeng
      10
    • Start
      2025 Høst

Fagområde

Økonomi og administrasjon

Introduksjon

Innhold:

2a. Ledelse

2b. Lovverk

2c. Rekruttering

2d. Retention

2e. Personalledelse

 

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten

  • har kunnskap om hvordan man innen overnattings- og serveringsbransjen leder en organisasjon, mennesker og seg selv
  • har innsikt i arbeidsmiljøloven, HMS, skjenkeloven og andre regelverk som er relevant for overnattings- og serveringsbransjen
  • har bransjekunnskap om rekrutteringsprosesser knyttet til mangfold og likestilling i overnattings- og serveringsbransjen
  • kan oppdatere sin yrkesfaglige kunnskap innen kommunikasjon for effektiv ledelse
  • forstår egen bransjes betydning for den enkelte ansattes trivsel, motivasjon og utvikling i et samfunns- og verdiskapingsperspektiv

 

Ferdigheter

Studenten

  • kan anvende kunnskap om rekruttering, on- og offboarding samt lovverk som regulerer rekrutteringsprosessen innen overnattings- og serveringsbransjen
  • kan innen overnattings- og serveringsbransjen anvende relevante ledelsesverktøy og teknikker i utvikling av team og medarbeidere
  • kan finne informasjon og relevant fagstoff for kontinuerlig utvikling av kommunikasjon og lederegenskaper
  • kan i overnattings- og serveringsbransjen kartlegge en situasjon og behov for iverksettelse av tiltak i en konfliktsituasjon, basert på et teams ulike personlighetstyper

 

Generell kompetanse

Studenten

  • har forståelse for viktigheten av Retention/medarbeiderbevaring i overnattings- og serveringsbransjen
  • har utviklet en etisk grunnholdning med respekt for mangfold og inkludering innen overnattings- og serveringsbransjen
  • kan utføre coaching og utviklingssamtaler for utvikling av eget team
  • kan bygge relasjoner på tvers av avdelinger i overnattings- og serveringsbransjen, samt med eksterne målgrupper, i arbeid med ledelse og personal
  • kan utvikle arbeidsmetoder for å skape og opprettholde positivt arbeidsmiljø og arbeidskultur innen overnattings- og serveringsbransjen

 

Arbeidskrav

Mal og vurderingskriterier for arbeidskrav/avsluttende vurdering ligger på læringsplattformen.

 

Arbeidskrav og studiekrav

NavnKravKravtypeKommentar
Emneeksamen
Skriftlig
Arbeidskrav - obligatorisk

Forventet arbeidsinnsats

AktivitetVarighet
Lærerstyrt undervisning
60 Time(r)
Selvstudie
210 Time(r)

Vurderinger

EksamensformKarakterskalaGrupperingSensortype
Skriftlig eksamen
A-F
Individuell
En intern sensor

Pensum

LOSB2 Emne 2: Ledelse og personal

Program som bruker emnet