SIRX15 Sosialt entreprenørskap

  • Emnefakta

    • Emnekode
      SIRX15
    • Studienivå
      Høyere fagskolegrad, nivå 5.2
    • Fagområde
      Ledelse- og verktøyfag
    • Studieprogram
      Ledelse i ressurseffektiv verdiskaping og sirkulær næringsaktivitet
    • Studiepoeng
      5
    • Start
      2028 Vår
    • Emneansvarlig
      gurhauo@trondelagfylke.no, rogloe@feide.trondelagfylke.no, briste@feide.trondelagfylke.no

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten:

  • har bred kunnskap om hva entreprenørskap og innovasjon er og hvordan metoder og verktøy fra disse områdene kan brukes for å løse sosiale problemer i samfunnet
  • har kjennskap til ulike teorier om hva sosialt entreprenørskap er, og hvordan det skiller seg fra både tradisjonelt entreprenørskap og annet ideelt arbeid
  • har kjennskap til feltet sosialt entreprenørskap og sentrale aktører i Norge og internasjonalt
  • har kjennskap til ulike metoder og teknikker for analyse og utvikling av potensielle forretningsideer for sosialt entreprenørskap

Ferdigheter

Studenten:

  • kan vurdere potensialet og realismen i en forretningsidé
  • kan arbeide godt i team med andre om analyse og utvikling av forretningsidé- og plan
  • kan skrive en forretningsplan for et sosialt entreprenørskapsprosjekt

Generell kompetanse

Studenten:

  • kan analysere og vurdere informasjon, teorier, idéer, problemstillinger og løsninger
  • kan arbeide selvstendig og samarbeide på tvers av faggrenser og kulturelle skillelinjer
  • kan velge ut relevant informasjon for en bestemt oppgave eller problemstilling

Arbeidskrav og studiekrav

NavnKravKravtypeKommentar
1 arbeidskrav per 2,5 studiepoeng. Et arbeidskrav kan bestå av flere oppgaver, detaljer vil bli gitt ved studiestart. Arbeidskravet/arbeidskravene vil danne grunnlag for emnekarakter. Vekting av arbeidskrav/oppgaver gis ved studiestart.

Vurdering

Emnekarakter. Bokstavkarakter A-F.

Fagstoff

Se læringsplattform for detaljer.

Pensum

SIRX15 Sosialt entreprenørskap

Program som bruker emnet

  • Ledelse i ressurseffektiv verdiskaping og sirkulær næringsaktivitet