71TK02P BRUK for H25 Innovasjon og entreprenørskap

  • Emnefakta

    • Emnekode
      71TK02P
    • Studienivå
      Høyere fagskolegrad, nivå 5.2
    • Fagområde
      Mat og reiseliv
    • Studieprogram
      Matteknikk
    • Studiepoeng
      15
    • Studiested
      Trondheim
    • Start
      2025 Høst
    • Emneansvarlig
      anedy@feide.trondelagfylke.no, briste@feide.trondelagfylke.no

Tema

  • Innovasjon og entreprenørskap (10 studiepoeng)
  • Prosjektstyring (5 studiepoeng)

Forkunnskapskrav

Godkjent alle arbeidskrav i emnet LØM

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten

  • kjenner til hvordan planlegge og dokumentere en innovasjonsprosess eller problemstilling knyttet til utvikling
  • kjenner til hvordan gjennomføre en prosess for ny produktutvikling, prosjekt eller prosessforbedring
  • kjenner til hvordan drøfte nye forretningsmodeller og/eller presentere forbedringstiltak i etablerte prosesser
  • kjenner til hvordan drøfte entreprenørskapsbegrepet og muligheter i en sosiokulturell kontekst for verdiskaping
  • vet hvordan beskrive en prosess for kreativ problemløsning og idéutvikling
  • kjenner til hvordan analysere marked, næringsklynger og verdikjeder i en konkurransekontekst
  • har kunnskap om hvordan utvikle og formulere ideer til prosessforbedring, produktutvikling eller prosjektplan
  • har kunnskap om å ivareta HMS- og internkontroll samt etiske-, miljø- og samfunnsmessige forhold
  • forstår betydningen av innovasjon for en bedrifts konkurranseevne og verdiskaping
  • forstår hvordan analysere kapitalbehov samt utarbeide produktkalkyler og driftsbudsjett for den nyskapende idé

Ferdigheter

Studenten

  • kan planlegge og dokumentere en innovasjonsprosess eller problemstilling knyttet til utvikling
  • kan gjennomføre en prosess for ny produktutvikling, prosjekt eller prosessforbedring
  • kan drøfte nye forretningsmodeller og/eller presentere forbedringstiltak i etablerte prosesser
  • kan gjennomføre en prosess for kreativ problemløsning og idéutvikling
  • kan samarbeide med andre
  • kan tilpasse kommunikasjonen i møte med ulike samarbeidspartnere
  • kan lage presentasjonsmateriell og pitche en idè
  • utarbeide en prosjektskisse eller forretningsplan hvor videreutvikling av idé, produkt/prosess, økonomi, produktmarked og målgrupper står sentralt
  • utforme mål, visjoner og overordnet markedsstrategi for en virksomhet eller et  prosjekt
  • kan vurdere, beskrive og dokumentere en prosess for innovasjon/ nyskapning og entreprenørskap med idéutvikling som grunnlag for ledelse av driftsprosesser samt utviklingsprosjekter og/eller etablering av ny virksomhet
  • kan drøfte betydningen av innovasjon for en bedrifts konkurranseevne og verdiskaping
  • kan analysere kapitalbehov samt utarbeide produktkalkyler og driftsbudsjett for den nyskapende idé

Generell kompetanse

Studenten

  • forstår at ulike samarbeidspartnere kan medføre ulik strategi for kommunikasjon
  • viser evne og vilje til egen læring og refleksjon, både alene og sammen med andre
  • kan planlegge en innovasjonsprosess eller problemstilling knyttet til utvikling
  • kan bidra til nyskaping ved å analysere kapitalbehov samt utarbeide produktkalkyler og driftsbudsjett
  • kan bidra til å utvikle bedriften/etablere ny bedrift/entreprenørskap ved å vurdere, beskrive og dokumentere en prosess der idèutvikling er grunnlag for å lede prosessene

 

Læringsaktiviteter

  • Forelesninger
  • Veiledning
  • Oppgaveløsning
  • Presentasjoner
  • Ekskursjoner
  • Selvstudium

Forelesning: Forelesning og dialogbasert undervisning.

Veiledning: Veiledning i forbindelse med oppgaveløsning.

Oppgaveløsning: Individuelt og i grupper. Oppgaver i form av øving eller innlevering av teorioppgaver.

Presentasjoner: Muntlig presentasjon av eget arbeid.

Ekskursjoner: Ekskursjoner og bedriftsbesøk.

 

 

Pensum

71TK02P BRUK for H25 Innovasjon og entreprenørskap