83TK01F Emne 6: Hovedprosjekt
Emnefakta
- Emnekode83TK01F
- StudienivåHøyere yrkesfaglig utdanning, nivå 5.1
- FagområdeReiseliv
- StudieprogramBærekraftige matopplevelser
- Studiepoeng15
- Start2025 Høst
Introduksjon
Forberedelser til emnet starter allerede 1. semester, men får en større plass i utdanningsløpet fra 5. semester. I 6. semester jobber studentene utelukkende med hovedprosjektet. Studentene får individuell og fagspesifikk veiledning underveis i arbeidet.
Studenten fordyper seg i et selvvalgt område innenfor utdanningens fem øvrige emner, der sammenhengene og helheten i utdanningen kommer til uttrykk. Valg av oppgave skal knyttes til utvikling av et potensielt produkt, som har betydning for næringsutvikling i et samfunnsperspektiv. Hovedprosjektet skal motivere til nytenkning og utvikling slik at den enkelte student oppnår et samlet læringsutbytte med størst mulig nytteverdi. Det stimuleres til nettverkstenking i arbeidet.
Innhold
- Planlegging og gjennomføring av prosjektarbeid
-
Fagspesifikk fordypning
Læringsutbytter
Kunnskap
Kandidaten har etter fullført emne;
-
kunnskap om planlegging, gjennomføring, drøfting og presentasjon av et praksisorientert prosjekt knyttet til utdanningens tema innen bærekraftige matopplevelser
-
kunnskap om gjeldende lover og krav som er relevante for hovedprosjektets tema
Ferdigheter
Kandidaten kan etter fullført emne;
-
gjennomføre et praksisorientert prosjekt relatert til fagområdet
-
Finne, henvise til og vurdere relevansen for aktuell informasjon og fagstoff knyttet til eget prosjekt
-
vurdere eget arbeid i forhold til relevante lover og krav
-
reflektere over eget arbeid og justere dette under veiledning
Generell kompetanse
Kandidaten kan etter fullført emne;
-
anvende kunnskap og ferdigheter fra de øvrige emner i utdanningen til å se problemstillinger knyttet til bærekraftig matproduksjon og –forbruk i sammenheng
-
presentere en prosjektoppgave med en spesifikk problemstilling skriftlig og muntlig på en slik måte at det reflekterer kompetanse innenfor fagområdet bærekraftige matopplevelser
-
anvende tilegnet kompetanse som kan bidra til organisasjonsutvikling for et mer bærekraftig samfunn
Læringsmetoder
Studentene informeres om hovedprosjektet ved oppstart første semester, og oppfordres til å ha tema og målformulering klar til emnestart.
I femte semester skal studentene i samråd med veileder levere prosjektskisse. Fullstendig prosjektbeskrivelse skal godkjennes så tidlig som mulig i siste semester.
Prosjektarbeidet gjennomføres med tett og avtalt oppfølging fra veileder.
Prosjektoppgaven leveres skriftlig, og skal i tillegg presenteres muntlig. Denne presentasjonen skal være forberedende til muntlig deleksamen.
Prosjektoppgaven inngår også i eksamenskarakteren for utdanningen.
Arbeidskrav
-
Tematiske innleveringer (prosjektbeskrivelse): 1
-
Prosjektoppgave med presentasjon: 1
Vurdering
Prosjektoppgave med muntlig presentasjon/høring utgjør utdanningens eksamen. Den skriftlige delen av prosjektoppgaven vektes 80 %, og muntlig framføring vektes 20 %.
Skriftlig del må være bestått før studenten kan gjennomføre den muntlige delen.