83TK01F Emne 6: Hovedprosjekt

  • Emnefakta

    • Emnekode
      83TK01F
    • Studienivå
      Høyere yrkesfaglig utdanning, nivå 5.1
    • Fagområde
      Reiseliv
    • Studieprogram
      Bærekraftige matopplevelser
    • Studiepoeng
      15
    • Start
      2025 Høst

Introduksjon

Forberedelser til emnet starter allerede 1. semester, men får en større plass i utdanningsløpet fra 5. semester. I 6. semester jobber studentene utelukkende med hovedprosjektet. Studentene får individuell og fagspesifikk veiledning underveis i arbeidet. 

Studenten fordyper seg i et selvvalgt område innenfor utdanningens fem øvrige emner, der sammenhengene og helheten i utdanningen kommer til uttrykk. Valg av oppgave skal knyttes til utvikling av et potensielt produkt, som har betydning for næringsutvikling i et samfunnsperspektiv. Hovedprosjektet skal motivere til nytenkning og utvikling slik at den enkelte student oppnår et samlet læringsutbytte med størst mulig nytteverdi. Det stimuleres til nettverkstenking i arbeidet. 

Innhold

  • Planlegging og gjennomføring av prosjektarbeid  
  • Fagspesifikk fordypning  

Læringsutbytter

Kunnskap

Kandidaten har etter fullført emne; 

  • kunnskap om planlegging, gjennomføring, drøfting og presentasjon av et praksisorientert prosjekt knyttet til utdanningens tema innen bærekraftige matopplevelser 

  • kunnskap om gjeldende lover og krav som er relevante for hovedprosjektets tema 

Ferdigheter

Kandidaten kan etter fullført emne; 

  • gjennomføre et praksisorientert prosjekt relatert til fagområdet 

  • Finne, henvise til og vurdere relevansen for aktuell informasjon og fagstoff knyttet til eget prosjekt 

  • vurdere eget arbeid i forhold til relevante lover og krav  

  • reflektere over eget arbeid og justere dette under veiledning  

Generell kompetanse

Kandidaten kan etter fullført emne; 

  • anvende kunnskap og ferdigheter fra de øvrige emner i utdanningen til å se problemstillinger knyttet til bærekraftig matproduksjon og –forbruk i sammenheng 

  • presentere en prosjektoppgave med en spesifikk problemstilling skriftlig og muntlig på en slik måte at det reflekterer kompetanse innenfor fagområdet bærekraftige matopplevelser 

  • anvende tilegnet kompetanse som kan bidra til organisasjonsutvikling for et mer bærekraftig samfunn 

Læringsmetoder

Studentene informeres om hovedprosjektet ved oppstart første semester, og oppfordres til å ha tema og målformulering klar til emnestart.  

I femte semester skal studentene i samråd med veileder levere prosjektskisse. Fullstendig prosjektbeskrivelse skal godkjennes så tidlig som mulig i siste semester.  

Prosjektarbeidet gjennomføres med tett og avtalt oppfølging fra veileder. 

Prosjektoppgaven leveres skriftlig, og skal i tillegg presenteres muntlig. Denne presentasjonen skal være forberedende til muntlig deleksamen. 

Prosjektoppgaven inngår også i eksamenskarakteren for utdanningen. 

Arbeidskrav

  • Tematiske innleveringer (prosjektbeskrivelse): 1 

  • Prosjektoppgave med presentasjon: 1 

Vurdering

Prosjektoppgave med muntlig presentasjon/høring utgjør utdanningens eksamen. Den skriftlige delen av prosjektoppgaven vektes 80 %, og muntlig framføring vektes 20 %.  

Skriftlig del må være bestått før studenten kan gjennomføre den muntlige delen.