64PR51A Gastronomisk turisme
Emnefakta
- FagområdeGrøne og gastronomiske utdanningar
- Studiepoeng10
- StudiestadHjeltnes
- StudieprogramGastronomisk reiseliv
- Startsemester2025 Haust
Om emnet
- Reiseliv (6 sp)
- Gastronomisk reiseliv (4 sp)
Emnet skal fremme tidsriktig og tverrfaglig kunnskap om reiselivsbransjen. Turisme som et helhetlig fenomen vil bli belyst med et særlig fokus på gastronomisk turisme. Emnet skal gi en innsikt i de nyeste trender samt se på muligheter for gastronomiske bedrifter til å også bli reiselivsbedrifter. Utvikling av en gastronomisk destinasjon og samarbeid mellom det private-offentlige vil være viktig. Emnet skal gi kunnskap om hvem den gastronomiske turisten er og hvordan man kan møte dens behov.
Læringsutbytte
Kunnskap
Studenten:
- Vil oppnå grunnleggende kunnskap om reiselivsbransjen
- Skal ha kunnskap om destinasjonsutvikling og samarbeid mellom det offentlige og private i denne utviklingen
- Skal ha kjennskap til nasjonale og internasjonale organisasjoner som fremmer gastronomisk turisme
- Skal ha en tidsriktig forståelse av gastronomisk turisme og de nyeste trendene innen denne typen for reiseliv
- Har kunnskap om hvem den gastronomiske turisten er
- Vil oppnå kunnskap om gjeldende miljøkrav og ulike aktuelle sertifiseringer
- Vil oppnå forståelse for gjeldende begreper innen fagområdet
Ferdigheter
Studenten:
- Kan ta del i utviklingen av en gastronomisk destinasjon
- Kan sette seg inn i hvilke behov den gastronomiske turisten har
- Kan anvende litteratur på fagområdet
- Oppnår en forståelse av mulige utfordringer knyttet til reiseliv og skal kunne reflektere rundt disse
Generell kompetanse
Studenten:
- Kan ta del i utviklingen av en gastronomisk destinasjon
- Kan sette seg inn i hvilke behov den gastronomiske turisten har
- Kan anvende litteratur på fagområdet
- Oppnår en forståelse av mulige utfordringer knyttet til reiseliv og skal kunne reflektere rundt disse
Vurdering
Sluttvurdering basert på en hjemmeeksamen.
Arbeidsmengde
Aktivitet | Varighet | Studieform |
---|---|---|
Timeplanfesta timer | 64 Time(r) | |
Egenstyrt aktivitet | 220 Time(r) |
Arbeidskrav
2 individuelle prøver
Fagressursar
“Foodies and food tourism” Donald Getz, Richard Robinson, Tommy Andersson & Sanja Vujivic
“Det helhetlige reiselivsproduktet” Georg Kamfjord
Berbar Windows-pc med Win 10 eller 11. Sjå linjespesifike anbefalingar på fagskulen.no.
Web-kamera og headset for kommunikasjon.
Office-pakken er gratis for studentane
Artikler som blir lagt ut på nett
Alle studieprogram som bruker dette emnet
- Gastronomisk reiseliv