64PR51A Gastronomisk turisme

  • Emnefakta

    • Fagområde
      Grøne og gastronomiske utdanningar
    • Studiepoeng
      10
    • Studiestad
      Hjeltnes
    • Studieprogram
      Gastronomisk reiseliv
    • Startsemester
      2025 Haust

Om emnet

  • Reiseliv (6 sp)
  • Gastronomisk reiseliv (4 sp)

Emnet skal fremme tidsriktig og tverrfaglig kunnskap om reiselivsbransjen. Turisme som et helhetlig fenomen vil bli belyst med et særlig fokus på gastronomisk turisme. Emnet skal gi en innsikt i de nyeste trender samt se på muligheter for gastronomiske bedrifter til å også bli reiselivsbedrifter. Utvikling av en gastronomisk destinasjon og samarbeid mellom det private-offentlige vil være viktig. Emnet skal gi kunnskap om hvem den gastronomiske turisten er og hvordan man kan møte dens behov.

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten:

  •     Vil oppnå grunnleggende kunnskap om reiselivsbransjen
  •     Skal ha kunnskap om destinasjonsutvikling og samarbeid mellom det offentlige og private i denne utviklingen
  •     Skal ha kjennskap til nasjonale og internasjonale organisasjoner som fremmer gastronomisk turisme
  •     Skal ha en tidsriktig forståelse av gastronomisk turisme og de nyeste trendene innen denne typen for reiseliv
  •     Har kunnskap om hvem den gastronomiske turisten er
  •     Vil oppnå kunnskap om gjeldende miljøkrav og ulike aktuelle sertifiseringer
  •     Vil oppnå forståelse for gjeldende begreper innen fagområdet

Ferdigheter

Studenten:

  •     Kan ta del i utviklingen av en gastronomisk destinasjon
  •     Kan sette seg inn i hvilke behov den gastronomiske turisten har
  •     Kan anvende litteratur på fagområdet
  •     Oppnår en forståelse av mulige utfordringer knyttet til reiseliv og skal kunne reflektere rundt disse

Generell kompetanse

Studenten:

  •     Kan ta del i utviklingen av en gastronomisk destinasjon
  •     Kan sette seg inn i hvilke behov den gastronomiske turisten har
  •     Kan anvende litteratur på fagområdet
  •     Oppnår en forståelse av mulige utfordringer knyttet til reiseliv og skal kunne reflektere rundt disse

Vurdering

Sluttvurdering basert på en hjemmeeksamen.

Arbeidsmengde

AktivitetVarighetStudieform
Timeplanfesta timer
64 Time(r)
Egenstyrt aktivitet
220 Time(r)

Arbeidskrav

2 individuelle prøver

Fagressursar

“Foodies and food tourism” Donald Getz, Richard Robinson, Tommy Andersson & Sanja Vujivic

 

“Det helhetlige reiselivsproduktet” Georg Kamfjord

 

 

Berbar Windows-pc med Win 10 eller 11. Sjå linjespesifike anbefalingar på fagskulen.no.

Web-kamera og headset for kommunikasjon.

 

Office-pakken er gratis for studentane

Artikler som blir lagt ut på nett

Alle studieprogram som bruker dette emnet

  • Gastronomisk reiseliv

Emneansvarlig

Andrid Solaas