36AL06A Ledelse og samspill
36AL06A Ledelse og samspill
- Studiepoeng6
- EmneansvarligEdutorium Admin
- Start2021 Høst
Ledelsesteorier
Kommunikasjon – skriftlig og muntlig
Personalledelse
Arbeidsmiljøloven
Rekruttering
Personlighetstypologi
Selvledelse og stressmestring
Etikk og lederen som rollemodell
Kandidaten …
- har kunnskap om ledelsesteorier
- har kunnskap om personlighetstypologier i rekruttering, teamutvikling, motivering og samtaler med ansatte
- har kunnskap om kommunikasjonsteorier og kommunikasjonsbegreper i praktisk kommunikasjon – både muntlig og skriftlig
- har kunnskap om kommunikasjonsverktøy i ledelse i;
- Daglig samhandling
- Formelle og uformelle samtaler
- Rekruttering
- Forhandlinger
- Møteledelse
- har kunnskap om arbeidsmiljøloven og tilknyttet internkontrollforskrift
- har kunnskap om sentrale og lokale avtaler i bransjen
- har kunnskap om digitale kommunikasjonsverktøy
- har kunnskap om ledelse av konflikthåndteringsprosesser
- har kunnskaps om selvledelse og stressmestring
- har kunnskap om sentrale yrkesetiske retningslinjer for serveringsvirksomheter – respekt for lovbestemmelser og bærekraft
Kandidaten …
- kan anvende kunnskap om ledelsesteorier i utøvelse av egen ledelse
- kan anvende kunnskap om personlighetstypologier i rekruttering, teamutvikling, motivering og samtaler med ansatte og anvende dem balansert
- kan anvende kommunikasjonsteorier og kommunikasjonsbegreper i praktisk kommunikasjon – både muntlig og skriftlig
- kan anvende kommunikasjonsverktøy i ledelse i;
- Daglig samhandling
- Formelle og uformelle samtaler
- Rekruttering
- Forhandlinger
- Møteledelse
- kan lede konflikthåndteringsprosesser
- kan utøve og tilrettelegge for egen og ansattes selvledelse og stressmestring
- kan anvende arbeidsmiljøloven og internkontrollforskriften for HMS, og annet lovverk som regulerer personalforhold for et godt arbeidsmiljø
- kan anvende digitale kommunikasjonsverktøy som understøtter ledelsesfunksjonen
- kan utøve personlig ledelse i tråd med sentrale yrkesetiske retningslinjer for serveringsvirksomheter
Kandidaten …
- kan utøve kunnskapsbasert personlig ledelse som fremmer motivasjon, trivsel, samarbeid og samhandling i serveringsvirksomheter
- har forståelse for sin rolle som leder med bakgrunn i yrkesetiske retningslinjer i serveringsvirksomheter
- kan utøve personlig ledelse i henhold til AML og avtaleverket for bransjen og skape et godt arbeidsmiljø i serveringsvirksomheter
Arbeidskrav
- 5 læringsnotater. Omfang 400 – 800 ord pr. notat.
- En faglig oppgave enten individuelt eller i gruppe. Omfang 800-1200 ord.
Tre hverandrevurderinger/vurdering av medstudenters læringsnotat
- Mappevurdering av læringsnotater og oppgaver
- Tilbakemeldinger og veiledning fra lærer og medstudenter
Sluttvurdering
- Presentasjonsmappe med obligatoriske læringsnotatene og oppgave
- Sluttvurdering av presentasjonsmappe med karakter A-F
- To-dagers fysisk samling med treningsoppgaver om kommunikasjon i ledelse
- Undervisning «live» på videokonferanse
- Gruppearbeid på videokonferanse i løpet av hver undervisningsøkt
- Faglig diskusjon på chat.
- Lesing av fagstoff på VLE og annet fagstoff
- Relevant informasjonsinnhenting på internett
- Repetisjon av opptak av undervisnings økt på VLE
- Bruk av egne praksiscase i læringsnotater og oppgaver
- Individuelt læringsnotat
- Individuell tilbakemelding og vurdering på læringsnotat
- Inngå i læringsgruppe og gi tilbakemelding og vurdering av medlemmenes læringsnotater
- Videreutvikling av egne læringsnotat